Attica At   ✞

"Attica"

KRJ-I, KWPN-I, KVJ AB

VH17-012-0407

KWPN, ori
voikko, 164cm
syntynyt 14.09.2017
kuollut 19.04.2024 17-vuotiaana

koulupainotus
ko: GP, re: 90cm

kasvattanut Atorina
omistaa Amy, VRL-10961


Hevosen kuvat © Franz Venhaus (CC BY-ND 2.0)

Luonnekuvaus

Attica on tallin kiistämätön kuumakalle. Se on stereotyyppinen kouluhevonen, joka tuntuu sinkoavan kuuhun saakka pienimmästäkin ärsykkeestä. Luonteeltaan Attica ei ole mitenkään pahansuopa tai ilkeä, mutta se saattaa reagoida asioihin hieman turhan voimakkaasti, mikä tekee siitä joskus hankalan käsiteltävän. Rauhallinen Attica on kuitenkin hyvin lempeä kaveri, joka luottaa tuttuihin ihmisiin täysin. Muiden hevosten kanssa Attica taitaa myös draamakuninkaan salat. Se pitää itsestään meteliä ja komeilee tammoille niin kotioloissa kuin vieraissakin paikoissa. Parhaiten Attica tulee toimeen kiltin ruunan kanssa, joka ei haasta Atticaa mutta pitää sen rauhallisena.

Ratsastaessa Attican kuumakallen luonne korostuu. Se on erittäin herkkä ratsastaa ja ottaa itseensä jos tekeminen ei onnistu tai ratsastajan avut ovat epäselviä. Parhaimmillaan Attica toimii ajatuksen voimalla ja loistaa erityisesti kootuissa liikkeissä, mutta kokemattoman ratsastajan kanssa katastrofi on taattu. Herneen nenäänsä vetänyt Attica jännittyy, juoksee alta tai jää paikoilleen pomppimaan hämmentyneenä. Orin kanssa onkin tärkeä saada pieniäkin onnistumisia ja muistaa kehua sitä niistä. Suurin haaste Attican kanssa on orin rentona pitäminen, mutta siinä onnistuessaan saa ratsastaa hyvin kuuliaista ja osaavaa hevosta.

Kilpailupaikalla Atticalla on yleensä show menossa: nehän tunnetusti vilisevät vieraita hevosia, jotka eivät vielä tiedä, kuinka mahtava ori Attica on. Siksi niille täytyy kertoa, mahdollisimman äänekkäästi ja näyttävästi. Attica pysyy koko ajan hallinnassa eikä ole ihmisille mitenkään vaaraksi, jos tärykalvoja ei lasketa. Attica on parhaimmillaan pienemmissä kisoissa, joissa muita hevosia ja yleistä hälinää on vähemmän. Isoistakin kilpailuista se kyllä selviää, kunhan orin saa pidettyä rauhallisena ja keskittyneenä ratsastajaan.

Hoito-ohjeet
◦ Tarhaa kaverin kanssa, laitumella pienessä laumassa
◦ Heinät viisi kertaa päivässä
◦ Kovan treenin jälkeen jalkojen kylmäys
◦ Klipataan talvella tarvittaessa
◦ Tarvitsee napakan käsittelijän
Varusteet
◦ Tallissa pakkasella talliloimi
◦ Tarhaan jännesuojat kaikkiin jalkoihin
◦ Kovalla tuulella tai sateella tarhaan sadeloimi, pakkasella toppaloimi
◦ Ratsastaessa suitset kolmipalalla tai kangilla, koulusatula ja suojat kaikkiin jalkoihin
◦ Kilpailuihin korvahuppu ja suojien sijaan pintelit

Sukutaulu

i. Amoun van de Halor
kwpn, vkk, 163cm
KRJ-II
ii. Attor
kwpn, perl sb, 169cm
KTK-III, KRJ-II
iii. Amor EVM
kwpn, vkk
iie. Nidette EVM
kwpn, mvkk
ie. Liveza
kwpn, rt, 162cm
KRJ-I, KTK-III
iei. Calver EVM
kwpn, rt, 167cm
iee. Lidelle EVM
kwpn, rt sb, 158cm
e. Infra Red At
kwpn, prn, 171cm
KRJ-I, KWPN-I, YLA2
ei. Hot Shot
kwpn, prn, 163cm
KRJ-II, YLA3
eii. No Shooting EVM
kwpn, rn, 174cm
eie. Just a Breeze EVM
kwpn, prn, 165cm
ee. Spite and Malice
kwpn, rn, 172cm
eei. Careless EVM
kwpn, rt, 173cm
eee. Maleficent EVM
kwpn, prn, 170cm
Jälkeläiset
fwb The Golden End  KV-II syntynyt 13.12.2017 emä End of Love F omistaa Fabella
kwpn Amadeus At syntynyt 17.12.2017 emä Zomerhymne At omistaa Everholt Estate
kwpn Phantaos HMS  KV-I, KTK-II, KVJ A syntynyt 01.07.2018 emä Waldswood Applegonda omistaa Harmony
kwpn Rowandell Delfina syntynyt 20.09.2022 emä Rowandell Delphine omistaa Rowandell
kwpn Evenstar Infinities Entwined syntynyt 25.01.2024 emä Novastar v.d. Halor omistaa Evenstar Sporthorses
Saavutukset
☑ 25.06.2021 KVJ AB jälkeläisarvonimi
☑ 29.02.2024 KRJ-I (6 + 40 + 25 + 22 + 9 = 102p)
☑ 19.04.2024 KWPN-I (4 + 3 + 40 + 10,5 + 10 + 10 = 77,5p)
Porrastetut kilpailut
Kuuliaisuus ja luonne: 3136.11
Tahti ja irtonaisuus: 3547.82

KRJ

10/10

6683.93p 

70,556%

 

28.08.2023 kouluvalmennus, kirjoittanut Veera R. (211 sanaa)
Upea voikko ori oli jo kävelemässä maneesin uraa pitkin, kun saavuin sinne. Olin hieman myöhässä, joten olitte kerenneet jo aikanne verryttelemään. Pääsimmekin saman tien aloittelemaan ja käskin kokoamaan orin tuntumalle. Aloitimme helpolla, eli pysähdyksiä ja peruutuksia niin, että peruutuksesta siirrytään suoraan raviin ja ravista siirryttäisiin aina käyntiin kulmassa ja pysäytys aina sivun keskelle. Halusin nähdä siistit ja valmistellut pysähdykset, suorat ja tasapainoiset peruutukset, tarkat siirtymiset askellajista toiseen ja aktiivisen eteenpäinpyrkivän käynnin. Attica vaikutti olevan todella herkkä, sillä jos peruutuksissa ratsastaja tarrasi yhtään liikaa ohjasta tai jäi puristamaan turhaan pohkeella, se rupesi hieman nyppimään ohjaa protestiksi. Seuraavaksi ratsukko sai edetä ravissa ja tehdä hieman taivutuksia ja temponvaihteluita. Temponvaihteluissa erityisesti lisäykset olivat näyttäviä, mutta eivät yliammuttuja. Suuntaa vaihdettiin muutamaankin otteeseen ja sen jälkeen päästiin pohkeenväistöihin. Väistöt onnistuivat hyvässä tempossa ja puhtaasti. Kun ravityöskentelyt oli tehty sai ratsukko laukata itsenäisesti muutaman kahdeksikon laukanvaihdot keskellä tehden, ennen kuin lähdimme tekemään laukanvaihtoja uralle. Alkuun riitti kaksi laukanvaihtoa pitkällä sivulla ja lyhyen sivun huolellinen läpiratsastus, mutta vaihtojen näyttäessä hyvältä pyysin vaihtoja eka joka toisella askeleella ja lopulta joka askeleella. Sarjojen tuli olla ehjiä ja huolellisia. Attica säilytti upeasti temmon ja lähes liiteli tämän tehtävän läpi. Hieman se näkyi taas nyppivän ohjaa, ilmeisesti johtuen ratsastajan pienistä horjahduksista satulassa. Erittäin herkkä ratsu selkeästi, mutta ratsastaja suoriutui upeasti orin kanssa!